Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Gulasz wieprzowy z kapuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso opłukać potem pokroić w kostkę. w garnuszku rozgrzać smalec, włożyć mięso i obrumienić. Dodać umytą i drobno posiekana cebulę , smażyć

Gulasz wieprzowy z kapuchą

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kapuchą

 

  • 1 kg mięso wieprzowe
  • 1 szt główki kapusta włoska
  • 3 szt cebula
  • 2 łyżki smalec
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masło
  • 1 szkl śmietanki
  • sol
  • pieprz
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kapuchą
Mięso opłukać potem pokroić w kostkę. w garnuszku rozgrzać smalec, włożyć mięso i obrumienić. Dodać umytą i drobno posiekana cebulę , smażyć przez chwilę. Podlać to 3 szklankami wody,przyprawić przyprawami i dusić około 35 minut. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do mięsa i dusić wszystko do miękkości. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z sosem i zagotować. Zdjąć z palnika, dodać śmietankę. Pyszne do ziemniaków na obiad. Smacznego!:)