Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Gulasz Coracao z kolorowymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z kurzych serc marynowanych w piwie i oleju. Bardzo aromatyczny i pyszny sposób na niedocenione a bardzo zdrowe podroby. Podany z kolorowymi warzywami i bardzo popularnym w Brazylii dodatkiem - batata palha czyli cienkimi chipsami z ziemniaków

Gulasz Coracao z kolorowymi warzywami

Składniki:

Gulasz Coracao z kolorowymi warzywami

 

  • 500g kurzych serc,
  • 1 opakowanie Mieszanki Meksykańskiej Hortex,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 0,5 szklanki jasnego piwa,
  • 0,5 szklanki bulionu,
  • Ząbek czosnku,
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego i kolendry,
  • Listek laurowy,
  • Sól i pieprz,
  • 2 duże ziemniaki.

Sposób przygotowania:

Gulasz Coracao z kolorowymi warzywami
Serca umyć, oczyścić i przekroić na pół. Do miski wlać olej i piwo, dodać wszystkie przyprawy a następnie do powstałej marynaty włożyć serca i wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie obsmażyć serca na patelni, kiedy już się zrumienią wlać marynate i bulion, przykryć i dusić przez około 45 minut - do miękkości. Warzywa przygotować według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki pokroić na cieniutkie plasterki i smażyć w głębokim tłuszczu.

Tagi:

piwo