kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Groszek zielony po kapitańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować ok. 15 min. pod przykryciem.

Groszek zielony po kapitańsku

Składniki:

Groszek zielony po kapitańsku

 

Sposób przygotowania:

Groszek zielony po kapitańsku
Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Paprykę zemleć, wymieszać z żółtkami i posiekanym koperkiem, doprawić. Naczynie wysmarować tłuszczem, nałożyć groszku, polać przygotowanym sosem, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.

Tagi:

sery ser