Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Grillowana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grillowana cukinia - smaczne, uniwersalne warzywo, świetne jako główny składnik czy jak w tym przypadku dodatek do dania. :)

Grillowana cukinia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana cukinia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowana cukinia
Cukinię umyć i pokroić na plastry o grubości o 8mm. Przełożyć do pudełka plastikowego. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do cukinii. Całość doprawić solą i pieprzem, dolać ok. łyżkę oleju/oliwy. Zamknąć pudełka i wymieszać całość potrząsając. Odstawić do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie grillować cukinię na rozgrzanej grillowej patelni lub nad zwykłym grillem po kilka minut z każdej strony. Taka cukinia może stanowić świetny dodatek do mięs lub innych dań.
Grillowana cukinia
Cukinię pokroić w plastry, a następnie oprószyć przyprawami.
Grillowana cukinia
Kawałki cukinii ułożyć na patelni grillowej

Tagi:

zioła cukinia