cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Grzyby duszone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

duszone grzybki

Grzyby duszone z warzywami

Składniki:

Grzyby duszone z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby duszone z warzywami

Grzyby
oczyścić, dokładnie wypłukać. Duże pokroić. Rozgrzać na patelni masło, wrzucić
grzyby, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa pokroić, obsmażyć przez
chwilę na maśle, podlać wodą, poddusić przez kilka minut.  Do warzyw dodać uduszone grzyby, koncentrat
pomidorowy, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Grzyby z warzywami podawać
jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa.