Jazzowe Smaki

Jazzowe Smaki

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Gryczany chleb bezglutenowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gryczany chleb bezglutenowy, smakowity, aromatyczny, niczym nie ustępujący tradycyjnym chlebom. Wspaniały.

Gryczany chleb bezglutenowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gryczany chleb bezglutenowy

 

Sposób przygotowania:

Gryczany chleb bezglutenowy
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem kaszy. Można użyć miksera. Masa ma być gładka i jednolita. Pod koniec miksowania dodać kaszę. Wymieszać całość dokładnie i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzić wierzch i odstawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni C do wyrośnięcia. Kiedy chleb urośnie do brzegów foremki zwiększyć temperaturę do 210 stopni C i piec przez 40 minut. Wystudzić na kratce.
Kroić po całkowitym wystudzeniu.
Gryczany chleb bezglutenowy
idealny, wyrośnięty, łatwy do krojenia.