Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Galaretka drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Galaretkę drobiową można podać na stół świąteczny ,albo potraktować ją jako zimną przekąskę np.na kolacje.Jest dobra i wartościowa bo zawiera w sobie mięso.

Galaretka drobiowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretka drobiowa

 

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa
Do garnka z osoloną wodą wkładamy kurczaka i gotujemy.Gdy zacznie się gotować dodajemy włoszczyznę ,doprawimy do smaku.Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i odcedzamy warzywa.Kurczaka kroimy w kostkę i wkładamy na jakiś półmisek,dokładamy pokrojoną w kostkę marchewkę.Do naszego wywaru dodajemy żelatynę ( 5 łyżeczek na 2 szkl. wywaru ) i ocet ,mieszamy.Na koniec zalewany naszego kurczaka żelatyną i wkładamy do lodówki.
Galaretka drobiowa
do osolonej wody wkładamy kurczaka i gotujemy.
Galaretka drobiowa
po zagotowaniu się wody dodajemy włoszczyznę .