anoli2906

anoli2906

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Składniki:

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

 

Sposób przygotowania:

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

ETAP 1:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.