bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Golonki indycze w orientalnej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Ostatnio z braku czasu wykorzystałam do przygotowania obiadu gotowej marynaty orientalnej, zamarynowałam w niej golonki indycze. Wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, polecam na szybki obiad.

Golonki indycze w orientalnej marynacie

Składniki:

Golonki indycze w orientalnej marynacie

 

  • 3 golonki indycze
  • 1 opakowanie marynaty orientalnej
  • Sól

Sposób przygotowania:

Golonki indycze w orientalnej marynacie
Golonki indycze przekładamy do zimnej wody z niewielką ilością soli, moczymy przez godzinę, osuszamy.

Przekładamy do worka z marynatą, delikatnie potrząsamy workiem żeby marynata pokryła golonki, wstawiamy na noc do lodówki.

Golonki wyjmujemy z worka z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 60 minut.

Tagi:

mięso danie