agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

golonka po bawarsku agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis dla osób ,które lubią golonkę.

golonka po bawarsku agusi

Składniki:

golonka po bawarsku agusi

 

  • golonki,75 dag kiszonej kapusty,2 duże winne jabłka,3łyżki smalcu,cebula ,ziemniak,liść laurowy,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

golonka po bawarsku agusi
Skórę golonek lekko nacinamy w kratkę i obgotowujemy je ok. 15 min.Wyjmujemy,osączamy,nacieramy solą i pieprzem i układamy na kratce w mocno nagrzanym piekarniku(pod kratką ustawiamy brytfankę,do której będzie ściekał tłuszcz).Pieczemy 2 godziny,często obracając.Drobno pokrojone jabłka i cebulę podsmażamy na smalcu,dodajemy kapustę,liść laurowy,sól,pieprz i dusimy.Pod koniec dodajemy starty surowy ziemniak.Kapustę wykładamy na półmisek,na niej kładziemy upieczone golonki.