zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Golonka indycza z kapustą z szybkowaru

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Aromatyczne i smaczne danie jednogarnkowe. Mięciutkie golonki na kapuście w towarzystwie ziemniaków. Niby banał, ale jaki smaczny!

Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Golonka indycza z kapustą z szybkowaru

 

  • 1-2 golonki indycze

 

  • 1,50 kg białej kapusty

 

 

  • Ulubione przyprawy, u mnie przyprawa do grilla
  • (sól, czosnek , papryka słodka, cukier, kolendra,
  • majeranek, gorczyca, owoc jałowca, pieprz czarny,
  • rozmaryn, goździki, chilli, liście laurowe)
  • ponadto sos sojowy
  • i pieprz syczuański
  • olej do obsmażenia mięsa

 

  • domowa wegeta do kapusty

 

Sposób przygotowania:

Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
Golonki myję, nacinam boki i nacieram obficie przyprawami. Odstawiam w zimne miejsce np. do lodówki na minimum godzinę.

W międzyczasie szatkuję kapustę i podgotowuję z wegetą. Odcedzam i przekładam do szybkowaru.

Golonki obsmażam na oleju i przekładam do kapusty. Gotuję 35 minut od czasu wzrostu ciśnienia .

Jeśli dodaję ziemniaki to po tym czasie odparowuję , otwieram naczynie, dodaję pokrojone ziemniaki, posypuję przyprawami i gotuję 5-7 minut od wzrostu ciśnienia.


Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
Etap 1 Golonki myję, nacinam boki i nacieram obficie przyprawami.
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
Odcedzam i przekładam do szybkowaru. Golonki obsmażam
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
przekładam do kapusty. Gotuję 35 minut od czasu wzrostu ciśnienia
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
otwieram naczynie, dodaję pokrojone ziemniaki, posypuję przyprawami i gotuję 5-7 minut od wzrostu ciśnienia.