krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Gotowany boczek wędzony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre polecam wszystkim

Gotowany boczek wędzony

Składniki:

Gotowany boczek wędzony

 

  • 1 kg mocno uwędzonego chudego boczku
  • 4 gwiazdki anyżu (badianu) łyżka nasion pieprzu syczuniitkloęjo
  • 2-3 plasterki świeżego kor/onln imbiru
  • 2 łyżki cukru
  • 3-4 ząbki czosnku
  • pół szklanki ciomiKMio im mmi sojowego
  • pół łyżeczki glulumlnlnmi
  • cebulki dymki
  • 4-5 szklanek przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Gotowany boczek wędzony
Do rondla z grubym dnem wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy i warzywa, doprowadzić do wrzenia, wtożyć boczek i gotować pod przykryciem na matym ogniu ok. 2 godz. Zupełnie miękkie mięso pozostawić w wywarze do ostygnięcia, następnie wyjąć, osuszyć i pokroić w plastry. Podawać z surówką z marchewki. Ciemny, aromatyczny wywar, w którym gotowa) się boczek po zdjęciu warstwy zestalonego tłuszczu, można przechować i używać do doprawiania innych potraw lub sosów.