Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Gotowana młoda kapustka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gotowana kapustka do obiadów, pyszna do mies.

Gotowana młoda kapustka

Składniki:

Gotowana młoda kapustka

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 młode cebule
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • kilka gałązek świeżegokopru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Gotowana młoda kapustka
Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulkę. Kapustę opłukać i poszatkować, dodać do cebulki, podlać wodą i przyprawić kminkiem, majerankiem, listkiem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem, dusić ok. 30 minut aż kapustka będzie całkiem miękka. Pod koniec doprawić ją koncentratem pomidorowym rozmieszanym z wodą i posypać posiekanym świeżym koperkiem. Podawać do rożnych mięs, schabowego, żeberek.

Tagi:

kapusta