Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Buraczki ćwikłowe wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Buraczki ćwikłowe wg Megg

Buraczki ćwikłowe wg Megg

Składniki:

Buraczki ćwikłowe wg Megg

 

  • 6 buraczków
  • 4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka
  • 1 łyżeczka octu
  • kwasek cytrynowy do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Buraczki ćwikłowe wg Megg
Buraczki w łupce zalać wodą i gotować pod przykryciem przez 1h, a następnie odcedzić, zalać ich zimną wodą i pozostawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać ze skórki i zetrzeć na najdrobniejszej tarce na papkę. Do buraczków dodać chrzan ze słoiczka ocet oraz resztę przypraw według uznania do smaku i dokładnie całość wymieszać. Tak przygotowane buraczki ćwikłowe odstawić na noc do lodówki aby się przeżarły.Buraczki ćwikłowe podawać do obiadu.

Tagi:

tarta