ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Bułki pełnoziarniste

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Poranne bułeczki posypane otrębami

Bułki pełnoziarniste Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki pełnoziarniste

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki pełnoziarniste
Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko,miękkie masło,sól oraz drożdże wraz mlekiem(drożdże uprzednio rozpuszczone w mleku ). Ciasto ugniatamy, jeśli zbyt mocno się klei dosypujemy mąki. z powstałej masy formujemy bułki. Układamy na blasze do pieczenia wstawiamy na kilka godzin (lub jeśli chcemy przygotować bułki rano, to wieczorem) do lodówki, przykryte ściereczką. Rano bułki z wierzchu smarujemy odrobiną mleka, posypujemy otrębami i pieczemy około 10 minut w 250 stopniach.
Bułki pełnoziarniste
ciasto wyrabiamy aż nie będzie się kleić
Bułki pełnoziarniste
ja użyłam mąki pełnoziarnistej,może być też zwykła
Bułki pełnoziarniste
formujemy bułki i wstawiamy do lodówki
Bułki pełnoziarniste
rano bułki smarujemy mlekiem i posypujemy otrębami