kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Budyń z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kurczaka ugotować do miękkości w wywarze z warzyw. Oddzielone od kości mięso zemleć,

Budyń z kurczaka

Składniki:

Budyń z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Budyń z kurczaka
Kurczaka ugotować do miękkości w wywarze z warzyw. Oddzielone od kości mięso zemleć, dodać żółtka utarte z masłem, mleko, posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą. Ubić pianę na sztywno, połączyć z masą i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy budyniowej dobrze wysmarowanej masłem, zamknąć i wstawić do gorącej kąpieli wodnej. Gotować około 30 min. , po czym wyjąć na okrągły półmisek, pokrajać ostrym nożem na 4 części i podawać z dodatkiem sosu koperkowym lub gotowanych warzyw, np. Szpinaku.