goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Brukselka w bułce tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowana brukselka jest świetnym dodatkiem do ziemniaczków, mięs

Brukselka w bułce tartej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brukselka w bułce tartej

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w bułce tartej
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, dokładnie płuczemy. Zalewamy wodą, odrobinę solimy i gotujemy do miękkości (około 15-20 minut). Odcedzamy. Masło roztapiamy w rondelku i podsmażamy na nim bułkę tartą wraz z przyprawami. Dokładnie mieszamy. Do bułki tartej dodajemy brukselkę i dokładnie mieszamy. Brukselke podajemy jako dodatek do mię i ziemniaczków.
Brukselka w bułce tartej
Ugotowaną brukselkę odcedzamy i studimy
Brukselka w bułce tartej
Bułkę tartą delikatnie podsmażamy na maśle