Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Biszkopt jasny - cienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

biszkopt cienki, dobry pod ciasta owocowe

Biszkopt jasny - cienki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt jasny - cienki

 

  • 4 jajka,
  • 4 łyżki mąka,
  • 0.5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 4 łyżki cukier

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt jasny - cienki
Białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier a nastepnie po 1 żółtku i ciagle miksujemy. Wsypujemy proszek do pieczenia zmieszany z mąką i mieszamy łyżką. wylewamy na posmarowaną blaszke i pieczemy 30 minut.
Biszkopt jasny - cienki
cienki biszkopt