Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Biszkopt kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

niezawodny biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Składniki:

Biszkopt kakaowy

 

  • 7 jajek,
  • niepelna szklanka cukru,
  • 5 łyżek mąki,
  • 2 łyżki kakao,
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kakaowy
białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie dodajemy po 1 zóltku i mieszamy na wolniejszych obrotach. Na sam koniec dodajemy mąke zmieszana z proszkiem i kakaem i mieszamy bardzo delikatnie aby nie opadlo. wykladamy na posmarowana blaszke (tyko dol) i pieczemy ok 45 minut