lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bigos ze słodkiej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ja robię na rosołkach moja córcia nie je mięsa dlatego:)

Bigos  ze słodkiej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos ze słodkiej kapusty

 

  • główka kapusty 3 kg
  • przecier pomidorowy 300 gram
  • ziele angielskie 3 szt
  • liść laurowy 2 sztuki
  • rosołki drobiowe 4 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • kucharek do smaku

Sposób przygotowania:

Bigos ze słodkiej kapusty
Kapustę szatkujemy Duży garnek z woda wstawiamy na gaz wkładamy kapustę liść laurowy i ziele angielskie gotujemy na małym ogniu dodajemy kostki rosołowe i nadal gotujemy na końcu dodajemy pieprz sól i przecier pomidorowy i teraz gotujemy aby wygotować rzadkie Smakujemy czy jest dobre w smaku można doprawiać według gustu, Gotowałam 1,5 godzinki
Bigos  ze słodkiej kapusty
Wkładamy kapuste do garnka oraz ziele liść laurowy i rosołki
Bigos  ze słodkiej kapusty
Jak widać juz rzadkie sie wygotowuje został dodany przecier pomidorowy

Tagi:

bigos kapusta