Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bigos z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oczyszczone pieczarki, kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, a cebulę w piastry.

Bigos z pieczarek

Składniki:

Bigos z pieczarek

 

  • po 1/2 kg: pieczarek, cebuli, kiełbasy i ogórków kwaszonych
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki masła roślinnego
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Bigos z pieczarek
Oczyszczone pieczarki, kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, a cebulę w piastry. Składniki bigosu osobno podsmażyć na tłuszczu. Na koniec wszystko przełożyć do jednego garnka i dusić 5 min (w razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami wody). Dodać koncentrat, doprawić. Jeszcze raz zagotować. Podawać z ryżem lub ziemniakami piure. 100 g - 150 kcal

Tagi:

kielbasa bigos