zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Bigos z pieczarek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bigos bez kapusty-troche inny niż tradycyjny

Bigos z pieczarek

Składniki:

Bigos z pieczarek

 

  • 1/2 kg pieczarek
  • 30 dag mięsa pieczonego
  • 1 duża cebula
  • 20 dag wędliny
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 1 papryka czerwona
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos z pieczarek
Pieczarki pokroić i usmażyć z cebulą.Mięso,wędlinę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć.Pieczarki dodać do mięsa.Dodać groszek,przecier ,podlać wodą i gotować ok.10 min. Zagęścić odrobiną wody z mąką.Doprawić do smaku solą i pieprzem.(Danie powinno być gęste).