izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Bigos cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bigos doskonały na sycący obiad:)

Bigos cebulowy

Składniki:

Bigos cebulowy

 

  • 50 dag pieczarek
  • 50 dag cebuli
  • 50 dag cienkiej kiełbasy
  • 50 dag kiszonych ogórków
  • 50 dag marchewki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól
  • czarny mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos cebulowy
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj, osusz, pokrój również w kostkę. Kiełbasę pokrój w małe plasterki, podsmaż na rozgrzanym oleju, wyjmij. Na tłuszcz po smażeniu wsyp cebulę, smaż, aż się zeszkli. Włóż pieczarki, podsmaż. Dodaj marchewkę, przecier pomidorowy, kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki. Dopraw pieprzem i solą. Duś ok. 25 min (ewentualnie podlej wodą).

Tagi:

kielbasa