iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Biały barszcz z pieczarkami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Prosty biały barszcz, ale z fajnymi dodatkami. Dzięki nim będziemy mieli królewską, sytą zupę . Zasmakuje każdemu.

Biały barszcz z pieczarkami i kiełbasą

Składniki:

Biały barszcz z pieczarkami i kiełbasą

 

  • 1,5 litra wywaru warzywnego

 

  • 1 torebka barszczu białego

 

  • 1 łyżka chrzanu

 

  • 30 dag kiełbasy

 

 

 

  • 1 łyżka oleju

 

  • 1 cebula

 

 

  • 1 duża marchewka

Sposób przygotowania:

Biały barszcz z pieczarkami i kiełbasą
Zagotowujemy wywar warzywny. Dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki i pokrojoną marchewkę. Gotujemy ok 10 min. Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Na 1 łyżce oleju podsmażamy kiełbasę, cebulkę i pieczarki. Dodajemy do wywaru . Zagotowujemy. W kubku mieszamy barszcz biały z torebki. Wlewamy do wywaru. Mieszamy. Dodajemy 1 łyżkę chrzanu tartego. zagotowujemy. Podajemy z kawałkami jajka.