Sposób przygotowania:
Białe i zielone szparagi w piersi kurczaka i boczk
Szparagi przygotowujemy:
Myjemy, odcinamy końcówki (białe obieramy). Zagotowujemy wodę w garnku dodając sól i cukier. Szparagi i gotujemy 3-4 min. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś dokładnie myjemy i osuszamy. Dzielimy na dwa kotlety (przecinając wzdłuż). Kotlety delikatnie rozbijamy. Nastepnie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Układamy na kotletach szparagi i dokładnie zawijamy. Każdą z roladek owijamy nastepnie 2 plasterkami boczku.
Rozgrzewamy piekarnik do temp 190 C. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy przygotowane roladki. Pieczemy ok 25 min. Podajemy z ulubionymi sosami (wyśmienicie pasują czosnkowe).
Myjemy, odcinamy końcówki (białe obieramy). Zagotowujemy wodę w garnku dodając sól i cukier. Szparagi i gotujemy 3-4 min. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś dokładnie myjemy i osuszamy. Dzielimy na dwa kotlety (przecinając wzdłuż). Kotlety delikatnie rozbijamy. Nastepnie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Układamy na kotletach szparagi i dokładnie zawijamy. Każdą z roladek owijamy nastepnie 2 plasterkami boczku.
Rozgrzewamy piekarnik do temp 190 C. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy przygotowane roladki. Pieczemy ok 25 min. Podajemy z ulubionymi sosami (wyśmienicie pasują czosnkowe).