Dagmaris

Dagmaris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Biała kiełbasa w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Daniel idealne na wielkanocny stół, ale i na spotkania z rodziną. Niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Biała kiełbasa w miodzie

Składniki:

Biała kiełbasa w miodzie

 

  • MARYNATA :
  • 1 łyżka stołowa oleju,
  • 1 łyżka stołowa sosu sojowego,
  • 1 łyżka stołowa miodu ( może być jakikolwiek)

 

  • 4 białe kiełbasy sparzone.
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa w miodzie
Do miseczki wlewamy sos sojowy,olej oraz miód tak przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy białą kiełbasę. Kiełbaski odstawiamy na 20-30minut. Po 30 minutach na patelni ustawionej na małym ogniu rozgrzewamy naszą łyżkę masła i układamy kiełbaski. Intensywnie smażymy przez jakieś 10 minut cały czas obracając. Kiedy kiełbaski są już gotowe możemy je podać z sosem tatarskim lub tak jak ja najbardziej lubię czyli z chrzanem !