Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bitki ze schabu w sosie porowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bitki schabowe w przepysznym sosie z dodatkiem pora.

Bitki ze schabu w sosie porowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bitki ze schabu w sosie porowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki ze schabu w sosie porowym
Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Podsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Zalać 500 ml wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokrojonego w plastry pora i dusić razem jeszcze 10 minut. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos przyprawić kucharkiem i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką.
Bitki ze schabu w sosie porowym
Pokrojone w plastry mięso rozbić i podsmażyć na oleju.
Bitki ze schabu w sosie porowym
Podsmażone mięso podlać wodą i dodać liście laurowe i ziela angielskie.
Bitki ze schabu w sosie porowym
Kiedy mięso będzie miękkie dodać pora i dusić 10 minut.

Tagi:

schab pory