czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Befsztyk po angielsku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest wręcz stworzony dla koneserów befsztyków

Befsztyk po angielsku

Składniki:

Befsztyk po angielsku

 

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 2 duże cebule
  • łyżka musztardy
  • 3 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Befsztyk po angielsku
Najpierw cebulę kroimy w kosteczkę i parzymy wrzątkiem.Następnie dodajemy ketchup oraz musztardę i wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Później mięso kroimy w poprzek włókien, rozbijamy i staramy się formowac w tzw. krążki bądź okręgi. Owe krążki/okręgi mięsa doprawiamy także solą i pieprzem, a następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy około 4 minuty w taki sposób, aby mięso zarumieniło się na wierzchu, natomiast wewnątrz powinno pozostac różowe. Kiedy nasze befsztyki już się usmażą układamy je na półmisku, a następnie na każdy z nich układamy cebulę, którą doprawialiśmy na samym początku. Smacznego!