Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Bezy czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bezy można wykorzystać do różnych ciast z masą.

Bezy czekoladowe

Składniki:

Bezy czekoladowe

 

  • 4 białka
  • 20 dag cukru pudru
  • 7,5 dag mąki
  • 12,5 dag czekolady
  • 2 dag cukru waniliowego
  • pół łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Bezy czekoladowe
Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo po łyżce cukru pudru, dalej ubijać. Do sztywnej piany, wlać roztopioną czekoladę, cukier waniliowy, cynamon i delikatnie wszystko wymieszać. Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką
i łyżeczką kłaść małe porcje piany. Piec w piekarniku przez
20 minut w temperaturze 140-160 stopni( nie większej).

Tagi:

czekolada bezy