eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Barszczyk Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny,pożywny barszczyk.

Barszczyk Eli

Składniki:

Barszczyk Eli

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk Eli
Porcję rosoławą ugotować z kucharkiem i przecedzić.Wywar zachować.Buraki i jarzynę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ziemniaki pokroić w kostkę.Do wywaru dodać potarte buraki,jarzynę,pokrojone ziemniaki,liście laurowe,ziele angielskie i ugotować do miękkości.Dodać odlaną i opłukana fasolę.Śmietanę wymieszać z mąką,zahartować gorącą zupą.Wlać do zupy i zagotować.Doprawić solą,pieprzem,czosnkiem,octem i maggi.Na koniec dodać koncentrat buraczany i już nie gotować.

Tagi:

buraki