jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Barszczyk na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jest to bardzo dobry sposób na wykorzystanie maślanki, jeśli ktoś w domu robi masło.

Barszczyk na maślance

Składniki:

Barszczyk na maślance

 

  • Składniki na 6 porcji:
  • 2 litry maślanki,
  • 0,5 litry mleka,
  • Sól,
  • 6 jajek,
  • 2 laski kiełbasy,
  • 2,5 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk na maślance
Maślankę przelewamy do garnka i gotujemy z kiełbasą pokrojona w plastry. W mleku rozmącamy mąkę. Jeśli maślanka, już się gotuje zalewamy ją mlekiem. Ogrzewamy do zagotowania. Doprawiamy solą. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i dzielimy na połowę.Barszczyk podajemy z jajkiem. Jemy do chleba.