Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Barszcz czerwony wigilijny na zakwasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tak jak i inne potrawy ta i barszcz wigilijny ma wiele odmian .

Barszcz czerwony wigilijny na zakwasie

Składniki:

Barszcz czerwony wigilijny na zakwasie

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony wigilijny na zakwasie
Obrane warzywa i buraki zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie , ząbek czosnku, miód , szczyptę soli i gotować ok. 40 minut .Przecedzić .Do wywaru dolać kwasu buraczanego do smaku . Podgrzać – nie gotować .Doprawić do smaku solą , pieprzem i w miarę potrzeby miodem . Podawać z uszkami z farszem grzybowym , farszem z kapusty z grzybami , pasztecikami postnymi itp.