petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Baranina z duszonym szczawiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Baranina z duszonym szczawiem

Baranina z duszonym szczawiem

Składniki:

Baranina z duszonym szczawiem

 

  • szklanka białego wina, szklanka bulionu, łyżeczka maki, 3 łyzki smietany, łyzka świezego rozmarynu, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Baranina z duszonym szczawiem
Mięso pokroić w kostkę, posypać solą i obsmazyć na połowie masła. Dodać cebulki, zrumienić, przyprawić rozgniecionym czosnkiem i rozmarynem, zalac winem i dusić do miękkości. Zageścić bulionem rozmieszanym z maką, zagotować. Liscie szczawiu oczyścic, odrzucić grube ogonki, nastepnie udusić na pozostałym masle, oprószyć sola i piperzem, zaciągnąć śmietana i podgrzać. baraninę podawać z duszonym szczawiem

Tagi:

mak