Bakłażany nadziewane warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić bakłażany nadziewane z warzywami

Bakłażany nadziewane warzywami

Składniki:

Bakłażany nadziewane warzywami

 

  • 8 bakłażanów
  • 100 g.koncentratu pomidorowego
  • 2 żółtka
  • Nataka pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • 3 marchewki
  • 2 selery
  • 3 cebule
  • 50 g.rodzynków
  • Sól,pieprz, i sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Bakłażany nadziewane warzywami
Bakłażany umyć,ściąć czubki,obrać i przekroić wzdłuż na połówki,wydrążyć środki,posypać połówki przyprawami i skropić sokiem z cytryny.Warzywa umyć,obrać i pokroić w paseczki,podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu,dodać miąższ z bakłażanów i dusić aż będą miękkie.Pod koniec duszenia dodać koncentratu pomidorowego oraz opłukane rodzynki.Miękkie warzywa połączyć z żółtkami i posiekaną na drobno natką pietruszki,doprawić do smaku i napełnić bakłażany i dusić do miękkości.

Tagi:

bakłażan