iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Babka z pomarańczami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pachnąca babka która mi najlepiej smakuje jeszcze leciutko ciepła.

Babka z pomarańczami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Babka z pomarańczami
Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku i po porcji przesianej mąki z proszkiem do pieczenia oraz sok pomarańczowy. Na koniec do gładkiego ciasta dodać starta skórkę pomarańczową. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, wyłożyć całe ciasto i wyrównać. Piec w temp. 180st około 1 godz. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, polać rozpuszczoną białą czekoladą i posypać kandyzowaną skórką.
Babka z pomarańczami
przed podaniem polać polewą i posypać skórką
Babka z pomarańczami
do gładkiego ciasta dodać startą skórkę
Babka z pomarańczami
ciasto zostawić w formie do wystudzenia