Babka piaskowa ( z krupczatki)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka piaskowa - smak naszego dzieciństwa, bo któż jej nie uwielbia ?! Idealna na zimowe popołudnia przy kubku gorącej herbaty

Babka piaskowa ( z krupczatki)

Składniki:

Babka piaskowa ( z krupczatki)

 

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • margaryna
  • 5 jaj
  • szklanka cukru pudru
  • 6 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat do ciast

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa ( z krupczatki)
Żółtka, cukier i margarynę ucieram. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie mieszam. Na koniec dodaję mleko, aromat do ciast i ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszam. Piekę ok. 50min, w temperaturze 160stop. C Gotową babkę posypuję cukrem pudrem, lub polewam własnoręcznie wykonanym lukrem.

Tagi:

ciasto