lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka marmurkowa z błonnikiem kakaowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Postanowiłam błonnik dodać, do babki aby była zdrowsza. Więc dzisiaj będzie inna jak zwykle i jeszcze lepsza.

Babka  marmurkowa z błonnikiem kakaowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka marmurkowa z błonnikiem kakaowym

Składniki na babkę z błonnikiem kakaowym :

 

  • ksylitol 1 szklanka

 

  • błonnik kakaowy 2 łyżki

 

  • jaja 4 szt

 

  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki

 

  • olej 3/4 szklanki

 

  • aromat cytrynowy parę kropel

Sposób przygotowania:

Babka marmurkowa z błonnikiem kakaowym

Wykonanie babki z błonnikiem kakaowym :

Do misy wbijamy cztery jaja. Dodajemy szklankę ksylitolu. Miksujemy do momentu, aż masa zrobi się biała. Przesiewamy make z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do zmiksowanych jaj z ksylitolem. Na końcu dodajemy olej i parę kropel aromatu cytrynowego. Miksujemy jeszcze chwilkę i przekładamy do dwóch miseczek po równo ciasto.
Do jednej miseczki dodajemy błonnik kakaowy , a do drugiej 2 łyżki mąki.
Formę sylikonową do babki smarujemy margaryną i obsypujemy mąką.
Przekładamy ciasto raz ciemne raz jasne.
Pieczemy 45 minut w 180-200 stopniach :)

Babka  marmurkowa z błonnikiem kakaowym
Do misy wbijamy cztery jaja. Dodajemy szklankę ksylitolu.
Babka  marmurkowa z błonnikiem kakaowym
Miksujemy do momentu, aż masa zrobi się biała .
Babka  marmurkowa z błonnikiem kakaowym
Miksujemy jeszcze chwilkę i przekładamy do dwóch miseczek po równo ciasto.
Babka  marmurkowa z błonnikiem kakaowym
Formę sylikonową do babki smarujemy margaryną i obsypujemy mąką .