laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Babka łaciata wg Laury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto na każdą okazję Polecam

Babka łaciata wg Laury

Składniki:

Babka łaciata wg Laury

 

 

Sposób przygotowania:

Babka łaciata wg Laury
Masło utrzeć do białości, dodać 25 dag cukru żółtka cukier waniliowy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać ,dodać mleko i ubitą na sztywno pianę z białek. Rozdzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać kakao i resztę cukru.Wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do natłuszczonej tłuszczem formy. Najpierw warstwę jasną a potem warstwę z kakao. Piec 90 minut. Całość posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka