eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babka Eli Robert

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 23

Pyszna babka nie tylko na Wielkanoc.

Babka Eli Robert

Składniki:

Babka Eli Robert

 

 

Sposób przygotowania:

Babka Eli Robert
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać cukier waniliowy.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i stopniwo dodawać do utartych żółtek na przemian z mlekiem.Dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę,rodzynki,posiekane orzechy i dokładnie wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,delikatnie wymieszać z ciastem i wylać do formy babkowej,wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec w piekarniku nagrzanym do180 stopni przez 55 minut.Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka