petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Babka budyniowa z twardego sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Babka budyniowa z twardego sera żóltego

Babka budyniowa z twardego sera

Składniki:

Babka budyniowa z twardego sera

 

  • cebule, 4 jaja, 10 dag bulki tartej, zielona pietruszka, 1 łyżka cukru, sol, pieprz.

Sposób przygotowania:

Babka budyniowa z twardego sera
Cebule pokroić, udusić z maslem lub margaryną. Dodać byłke tartą, starty ser, żółtka oraz posiekana drobno natke pietruszki. Dokładnie wszystko ze sobą pomieszac. Z białek ubić pianę, dodac cukier i chwilę jeszcze ubijać. Piane połączyć z pozostałymi składnikami, doprawic do smaku solą i pieprzem. Przygotowana masę włozyc do przygotowanej wcześniej formy. Wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta. Przykryć, wstawić do garnka z wrzaca wodą. Gotowac około 50 minut. Podawac z ketchupem:)

Tagi:

sery tarta ser