kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Babeczki z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babeczki z nadzieniem z pasztetu i parmezanem.

Babeczki z pasztetem

Składniki:

Babeczki z pasztetem

 

  • 2 pasztety drobiowe DROP
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 5 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szklanka kefiru
  • cukier, sól, biały pieprz

Sposób przygotowania:

Babeczki z pasztetem
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, parmezanem, cukrem i solą. Kefir połączyć z jajkami, oliwą. Wsypać mąkę z dodatkami i wymieszać. Pasztet rozdrobnić, dodać do ciasta i wymieszać.Można dodać trochę pokrojonej drobno szynki. Ciastem napełnić papierowe foremki do pieczenia babeczek. Piec 20 min. w piekarniku.