Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te słodkie babeczki przygotowywałam prawie rok temu - w maju. Robiłam je na panieński wieczorek dla mojej kuzynki :)

Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą
Zimne masło siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier puder oraz jajko i zagniatamy ciasto - wkładamy na 10 minut do zamrażalnika, po czym dość cienko wałkujemy i wylepiamy nim foremki na babeczki. Pieczemy je przez 10 minut w 170*. Budyń mieszamy z cukrem oraz mąką, stopniowo dolewamy mleko i mieszamy by nie było grudek - gotujemy gęsty budyń, ostudzony miksujemy z masłem na puch. Babeczki napełniamy budyniowym kremem, posypujemy startą czekoladą i dekorujemy orzechami wloskimi
Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą
Etap 1 pieczemy kruche spordy babeczek i gotujemy budyn
Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą
Etap 2 budyniem napełeniami kruche spody
Babeczki z kremem budyniowym orzechami i czekoladą
Etap 3 całosc dekorujemy czekoladą i orzechami