zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Babeczki z kremem ajerkoniakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i bardzo apetyczne babeczki kruche z kremem.

Babeczki z kremem ajerkoniakowym

Składniki:

Babeczki z kremem ajerkoniakowym

 

  • Babeczki:
  • 1,5 szkl maki
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • Krem:
  • 1 op kremu do tortów ajerkoniakowego
  • mleko

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem ajerkoniakowym
Mąkę przesiewamy. Wsypujemy cukier waniliowy, cukier puder, proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy masło i razem siekamy. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Przygotowanym ciastem wykładamy natłuszczone małe foremki na babeczki. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Krem ajerkoniakowy ubijamy na sztywno z mlekiem. Szprycą nakładamy krem na upieczone i przestudzone babeczki. Można dodatkowo udekorować je owocami.

Tagi:

tort mak babeczki