alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Malutkie zgrabne takie na raz babeczki czekoladowe z dodatkiem bitej śmietany i truskawki. Możemy również dodać inne owoce sezonowe.

Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i schładzać jedną godzinę w lodówce. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość około 4 milimetry i wykroić foremką ciastko. Wkładać ciasto do foremek na malutkie babeczki stroną z mąki na zewnątrz. Piec w 170 stopniach 12 minut. Wyjąć mini babeczki z foremek i odłożyć do ostudzenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Za pomocą szprycy napełnić babeczki bitą śmietaną i do każdej włożyć po kawałku truskawki. Włożyć na pół godziny do lodówki do schłodzenia.
Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
po zagniecieniu wszystkich składników ciasto włożyć do woreczka i schłodzić
Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
ciasto rozwałkować wykroić foremką ciasteczka i włożyć do foremek
Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
upieczone mini babeczki odłożyć do ostudzenia później napełnić bitą śmietaną