Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne,słodkie i kruche babeczki.Proste w wykonaniu.Myślę,że na takie babeczki skusi się każdy łasuch.

Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą

Składniki:

Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą

 

 

  • dodatkowo:
  • śmietana kremówka 30 % ( 1 szklanka )
  • pół tabliczki mlecznej czekolady ( 5 dag )
  • cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto,formujemy kulę i odkładamy do lodówki na około 1 godzinę.Następnie po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy foremki do pieczenia babeczek wcześniej posmarowane masłem.Babeczki pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni,wyjmujemy z foremek i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier puder do smaku.Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kremówkę przekładamy do wystudzonych babeczek,następnie obficie posypujemy startą czekoladą. Gotowe babeczki odstawiamy do lodówki do schłodzenia.