Sposób przygotowania:
Babeczki tetalichy
Mąkę przesiewamy na stolnicę bądź miskę, następnie wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, posiekaną margarynę, proszek do pieczenia, jak i cukier waniliowy , na koniec dodajemy kilka kropel cukru waniliowego, wszystko ze sobą zagniatamy. Później ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.po ok 30 minutach wyjmujemy ciasto, robimy kulki i wykładamy do foremek wysmarowanych np. margaryną, olejem. Rozporowadzamy ciasto po całej foremce. po tym okresie następnie rozgrzewamy piekarnik i pieczemy babeczki w temp ok 190 stopni. Gdy babeczki będa gotowe wyjmujemy je, odwracamy i w ten sposób babeczki oddzielają się od foremki. babeczki wypełniamy dżemem jabłkowym czy innym, wedle naszych smaków, czy przesmażonymi jabłkami i posypujemy rodzynkami.Możemy ozdobić czymś jeszcze, dzieciaki się zajadają.