szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Babeczki te najbardziej lubie ze szklanką ciepłego mleka.

Babeczki na kefirze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki na kefirze

 

  • 250 g mąki tortowej
  • 250 g kefiru naturalnego
  • 2 całe jajka
  • 80 g cukru
  • 50 ml oleju
  • łyżeczka cukru migdałowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babeczki na kefirze
Na początku mieszamy w misce składniki sypkie czyli mąkę, cukier, cukier migdałowy i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu dodajemy kefir, olej i jajka. Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż do całkowitego połączenia się składników na gładka masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 190 stopni. Nalewamy 3/4 wysokości foremki gdyż babeczki rosną.
Babeczki na kefirze
Składniki podstawowe to mąka, cukier, kefir i jajka.
Babeczki na kefirze
Do miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie i mieszamy.
Babeczki na kefirze
Po dodaniu reszty składników mieszamy na gładką masę.
Babeczki na kefirze
Foremki napełniamy do 3/4 wysokości gdyż babeczki rosną.

Tagi:

jajko jajka