Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Baba śmietanowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Babę śmietanową można obsypać wiórkami kokosowymi

Baba śmietanowo-serowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Baba śmietanowo-serowa

 

Sposób przygotowania:

Baba śmietanowo-serowa
Śmietanę podgrzać z cukrem i żelatyną,aby cukier i żelatyna się rozpuściły. Ostudzoną śmietanę ubić mikserem.

Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy,dodać do śmietany,zmiksować.

Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gotowanej wody,dobrze rozmieszać,odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretkę na dno formy,odstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać połowę masy serowo-śmietanowej , powkładać przekrojone na połowę biszkopty,zalać resztą śmietany,odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed wyjęciem babki z formy, zanurzyć formę w ciepłej wodzie,wyjąć na talerz.
Baba śmietanowo-serowa
śmietana z cukrami i żelatyną została podgrzana
Baba śmietanowo-serowa
Na śmietanie zostały ułożone pokrojone biszkopty

Tagi:

biszkopt sery ser