reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Batony czekoladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Coś dobrego na zakończenie posiłku u nas musi być. Taki baton to mała porcja słodkości do szkoły.

Batony czekoladowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Batony czekoladowe

 

 

Sposób przygotowania:

Batony czekoladowe
W garnku roztapiamy masło. Dodajemy kolejno cukier, mleko i kakao- dokładnie mieszamy. Po zagotowaniu dodajemy wiórki kokosowe, płatki owsiane- mieszamy. Na samym końcu dodajemy płatki kukurydziane i mieszamy już delikatnie, ale tak by wszystko się połączyło. Małą łyżeczką nabieramy porcję- staramy się już w garnku trochę ugnieść masę, przekładamy do wiórków , obtaczamy i formujemy batony lub kuleczki- pełna dowolność. Trzeba jednak uważać , bo na początku można sie nieźle poparzyć. Uformowane batoniki zostawiamy do stężenia.
Batony czekoladowe