Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Boczek z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Potrawa na grilla. Świetny dodatek do potrawy lub samodzielne danie

Boczek z ziemniakami

Składniki:

Boczek z ziemniakami

 

  • 18-20 małych plasterków wędzonego boczku

 

 

 

  • 2 łyżki posiekanego koperku

 

  • cebula

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Boczek z ziemniakami
Obieramy i kroimy w plastry cebulę, czosnek i ziemniaki. Każdy sklądnik dzielimy na 3 porcje. Z folii aluminiowej robimy małą miseczkę, wlewamy do niej 2 łyżeczki oleju i kładziemy 3 plastry boczku, 1/2 porcji ziemniaków, cebuli i czosnku. Posypujemy to solą, pieprzem i koperkiem, kładziemy na to pozostałą część porcji warzyw i 3 plastry boczku, polewamy olejem i znów szczelnie owijamy folią. Robimy jeszcze dwie takie paczuszki. Pieczemy paczuszki na grillu przez ok. 30 min, aż ziemniaki zmiękną. W czasie grillowania paczuszki obracamy.